Bestille mat til møter i eksterne lokaler
Sist oppdatert: 26.04.2023
La god og sunn mat være et tildelingskriterium
Når du skal bestille lokaler og bevertning til kurs, konferanser og møter på hoteller og konferansesteder, bør du forsikre deg om at de kan levere velsmakende og sunn vegetarisk og vegansk mat av god kvalitet og til en god pris. Hvis du sender ut tilbudsbrev til flere aktører, kan du formulere disse kravene som et tildelingskriterium.
Spør om prøvesmaking
Om du er usikker på menyen eller ikke kjenner så godt til matrettene som skal serveres, bør du ta en prat med hotellet eller serveringsstedet. Vær tydelig på forventninger du har og at maten skal være både bærekraftig og sunn. I tillegg bør den være mettende og se delikat ut. Ved større arrangementer kan du også forhøre deg med hotellet om det er mulig å prøvesmake menyen skal serveres.
Be om kollegaer om anbefalinger
Det kan være lurt å spørre kollegaer og andre virksomheter om hvilke hoteller, konferansesteder eller catering-firmaer som er gode på å tilberede vegetarisk og vegansk mat. Be om tips og del dine beste erfaringer Workplace-gruppa for bærekraftig mat.
Kjøpekraft som påvirkningskraft
Oslo kommune kjøper mat for betydelige summer hvert år, også hos cateringleverandører og på konferansehoteller. Dette gir påvirkningskraft. For når nærmere 50 virksomheter stiller større krav til velsmakende og sunn vegetarmat på byens mange konferansehoteller, kan dette bidra til at markedet utvider mattilbudet i en mer bærekraftig retning.